Intensity pro
Elküldve: 20 April 2010 - 07:53 PM
Ahogy látom hdmi ki-bemenet, egy csomó analóg ki-bemenet, mindez bruttó 56000ft-ért. Valami hátulütője biztos van.
Pl. Ediust nem látom a támogatott programok közt, csak a premiert meg a final cut-ot. Ez még nem kéne, hogy árcsökkentő tényező legyen. Nincs rajta hardveres codec, de a premier effekteket segít realtime megvalósítani.
Elküldve: 21 April 2010 - 07:48 AM
Én első sorban arra lennék kíváncsi, hogy a Premier effektek támogatását hogy értelmezik. Egészen pontosan, mit kell azon támogatni? Canopusnál évek óta nem kérdés a hardvermentes effektkezelés. Halkan megjegyzem, nem dolgoznék Premieren még egy ilyen kütyü kedvéért sem.
Másrészt a time line hoz képes késlekedés nélkül jelenik-e meg a kép és hang.
A Storm árában nyilván megjelenik az Edius is, bár egy szoftver valós értékét nem könnyű megállapítani. (mint ahogy egy hardverét sem.) Az tény, hogy ha lesz erre az eszközre Edius-támogatás, komoly konkurenciája lesz a saját hardvereknek. És talán épp emiatt nem lesz támogatás... A GV akkor járna jól, ha okosan felvásárolná a Blackmagicet.
Elküldve: 21 April 2010 - 09:20 AM
Gondolkodom mit is írjak
Ami tuti, Intensityt még nem hoztak vissza meghibásodás miatt (Na és mást sem). Egy gyári hibás SDI-HDMI konverterünk volt. A Mini Converterek nagyon kedvelt darabok, főleg a HDMI-SDI, SDI-HDMI változatok fogynak, és a DeckLink SDI is népszerű. Szóval ennek is megvan a maga piaca, a maga felhasználási területe.
Szép napot
Tom
Audiovizuális archívum: http://tomi.murvaimuvek.hu
Elküldve: 21 April 2010 - 12:09 PM
Idézet
És te nem bánthatod a Premiert, de azért nagyon ráérős vágónak kell lenni, hogy azzal valaki RENDESEN tudjon dolgozni.
Tudod, mi lenne a tuti? Ha a HD Stormot el lehetne érni bármilyen programból. Tehát egy capture szofver vagy egy streaming szoftver látná input eszközként. Úgyhogy innen üzenem a fiúknak, lenne rá igény...
Elküldve: 21 April 2010 - 12:11 PM
Idézet
Ez meg mennyire nem mindegy! Segít a leszámolásban vagy csak megjeleníti, ha már megkapja tőle. (mint ahogy minden mást) Csók a marketingeseknek.
Elküldve: 22 April 2010 - 11:22 PM
Idézés: Jani27 - Dátum: 21 April 2010 - 01:11 PM
Ez meg mennyire nem mindegy! Segít a leszámolásban vagy csak megjeleníti, ha már megkapja tőle. (mint ahogy minden mást) Csók a marketingeseknek.
Keresem hol is olvastam ezt a DeckLink honlapján, hogy a kártyák csak I/Oként funkcionálnak, de jelenleg nem találom. Szóval, ők nem állítják, hogy gyorsít a számításon, csak azt, hogy a Premiere alatt valósidőben lehet vágni a kártyával
A Grass Valleynél nem cél, hogy más progiból elérd a kártyáit. Hogy miért, arra okosat nem tudok mondani, de megkérdem Mestert, ő biztosan tud!
Üdv
T.
Elküldve: 23 April 2010 - 12:20 AM
Idézet
Ennyi pénzért mi másként tudna még szegény funkcionálni?
Egyébként ha mást is csinálna, ott lenne akkora betűkkel, hogy nem férne el a képertnyőn...
Idézet
Persze, hogy nem. Másként hogy adnának el komplett rendszereket. Azért lassan tudomásul kell vennünk, hogy ez nem az a nagyságrend, mint korábban a Canopus volt.
Elküldve: 23 April 2010 - 12:28 AM
Idézet
Nálam egyszer volt ilyen kártya (és a jövö héten jön is vissza, ha minden igaz), 1 napig játszottam vele. Korrekt, ami rá van írva, azt tudja. Egyszerű I/O eszköz.
Ami nagyon pozítív benne, hogy directshown keresztül elérhető. HDMI-n húztam be jelet. Bement. Mivel erre számítottam, nem volt különösebb ováció. Ez a dolga.
Elküldve: 24 April 2010 - 11:34 PM
Köszi
Elküldve: 25 April 2010 - 12:22 AM
Idézés: Gabe - Dátum: 25 April 2010 - 12:34 AM
Köszi
Gabe
Elküldve: 25 April 2010 - 12:14 PM
Egy tv-nél, ahol gyorsan kell összelapátolni egy híradót, vagy egy magazint tökéletes, de egy igényesebb produkcióhoz, videokliphez, dokumentumfilmhez, vagy reklámfilmhez teljesen használhatatlan (számomra). Ezeknél nyilván nem a gyorsaság a fő szempont, hanem a megjelenés. A tv-ben egy 20 perces magazinra van kb 2-3 műszak, itthon egy reklámspotra van egy hét. Sajnos sokszor mondtam megrendelőknek, hogy ezt, meg azt nem lehet megcsinálni, mert lusta voltam exportálgatni minden snittet olyan dolgok miatt, amit Ediussal nem lehet megoldani.
Most töltöm le a premier demót. Megnézem, mit tud, mert a 6.5 óta nem is láttam, de azzal negyon szerettem dolgozni annak idején.
Sajnos a tv-ben is kezd előjönni ez a probléma. Minden szarért a grafikusokat csesztetjük, akiknek pl. nem felirat animációkat kellene gyártaniuk.
Igazából Janitól, illetve bárkitől, aki tud rá válaszolni a Kártya és a premier együttműködéséről, real time képességeiről szeretnék többet tudni.
Elküldve: 25 April 2010 - 03:32 PM
Nem tudom a Premier mennyivel hasít jobban ezen a téren, mivel ők meg abban érdekeltek, hogy megvedd a teljes Production Premium csomagot és az extrákat Afterben rakd össze. Igaz, ehhez minden támogatást meg is kapsz. Az Adobe teljes csomagja meg ebben verhetetlen. Hogy mennyire használható, nem tudom, nekem nincs Premierem. És nem is tervezem, hogy legyen. Nekem a 6.5 is nehézkes volt, és a CS3, amit utoljára láttam, se győzőtt meg.
Szerintem a Premier real time képességeit semmilyen módon nem befolyásolja az Intensity. Ha van erős géped, akko real time vagy, ha nincs, akkor nem vagy az. Persze jó kérdés, hogy az Adobe hogy értelmezi manapság a real time fogalmát. Mert régen nekik az már real time volt, ami a preview ablakban megjelent. Talán túlléptek már ezen...
Véleményem szerint az Edius a leggyorsabban kezelhető utómunkaszoftver. De nem több. Nem tudom, te mit vársz el tőle, és hogy ezeknek az elvárásoknak bármelyik más utómunkaszoftver megfelel-e. Nem akarom elvenni a kedved a kereséstől, de nem nagyon hiszem, hogy a többiek annyira rágyúrtak volna speciális feladatokra. Ez persze nem mentség a GV-nek, hogy még egy alfa csatornás klipet sem tudok megcsinálni time lineról.
Elküldve: 28 April 2010 - 01:57 PM
Egy az egyben behívhatók az after effect projectek, ami nagyon hasznos nekem.
Egy dolog, ami nagyon nem oké, hogy nem ismeri fel a canopus codeceket, amik viszont verhetetlenek és ez olyannyira probléma, hogy elég érős visszatartó erőt jelent a premierrel szemben. A Canopus lossless és HQ codeceknél nincs jobb a világon. Az intensity codecjeit nem ismerem, de bizos nem olyanok, mint a canopusok. Az mjpeget ismerem, még avmasteres korszakomból.
Nem tűri jól az újraszámoltatásokat.
Elküldve: 28 April 2010 - 02:06 PM
Elküldve: 28 April 2010 - 04:12 PM
Idézet
Hm, erről beszélek hosszú ideje.
Idézet
Meg erről is...
Idézet
Szerintem rá lehet bírni.
Idézet
Szerintem itt is az a helyzet, ami az Ediusnál. Ha már programon belül van a cucc, akkor az kimegy a kártyára. Az Intensity két formátumot rögzít, ahogy Tom is írta. De a megjelenítésnek ehhez semmi, köze, mert az Premiertől kapja az adatokat. A Premiernél az a nagy kérdés, hogy tudja-e már natívan a DV-t, HDV-t. Mert ha még mindog RGB-ben dolgozik, akkor nem csoda, hogy romlik a minőség. (és ebben a pillanatban nem is biztos, hogy a codec a hibás. jön a DV, konverzió RGB-be, majd vissza DV-be. És itt már hiába is használod a Canopus codecet, a Premier előbb agyonvágja)
Elküldve: 03 May 2010 - 05:09 PM
...feltéve, hogy 64 bites proggramokkal akar dolgozni. Márpedig igencsak jó dolgok vannak benne. Premierben a Mercury playback engine, ami képes a gpu-t is igen aktív munkára fogni, AE-ben pedig a rotobrush, ami kék-zöld háttér nélkül is képes lemaszkolni a szerplőt autómatikusan. Kipróbáltam, nagyon komoly...
Ediustól nem várok ilyen csodákat, de a codeceket jó lenne 64 bitesíteni.
Elküldve: 03 May 2010 - 06:23 PM

Bejelentkezés
Regisztráció
Súgó

MultiIdézés