Blackmagic Design (DeckLink), Grass Valley (Canopus) és Digitális Videó Fórum: Intensity pro - Blackmagic Design (DeckLink), Grass Valley (Canopus) és Digitális Videó Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Intensity pro

#1 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Members
  • Hozzászólás: 422
  • Interests:Videovágás, 3D modellezés-animáció, kompozitálás, sörözés

Elküldve: 20 April 2010 - 07:53 PM

Ígéretes kis kütyünek tűnik. Mi a trükkje? Mármint, miért kerül feleannyiba, mint a spark és tud közel annyit, mint a hd storm?
Ahogy látom hdmi ki-bemenet, egy csomó analóg ki-bemenet, mindez bruttó 56000ft-ért. Valami hátulütője biztos van.
Pl. Ediust nem látom a támogatott programok közt, csak a premiert meg a final cut-ot. Ez még nem kéne, hogy árcsökkentő tényező legyen. Nincs rajta hardveres codec, de a premier effekteket segít realtime megvalósítani.
0

#2 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Moderators
  • Hozzászólás: 3459

Elküldve: 21 April 2010 - 07:48 AM

És akkor nézd meg a Shuttle verziót! USB3-on rádugod a gépre és nem vagy egy PC-hez kötve. :)

Én első sorban arra lennék kíváncsi, hogy a Premier effektek támogatását hogy értelmezik. Egészen pontosan, mit kell azon támogatni? Canopusnál évek óta nem kérdés a hardvermentes effektkezelés. Halkan megjegyzem, nem dolgoznék Premieren még egy ilyen kütyü kedvéért sem. :)

Másrészt a time line hoz képes késlekedés nélkül jelenik-e meg a kép és hang.

A Storm árában nyilván megjelenik az Edius is, bár egy szoftver valós értékét nem könnyű megállapítani. (mint ahogy egy hardverét sem.) Az tény, hogy ha lesz erre az eszközre Edius-támogatás, komoly konkurenciája lesz a saját hardvereknek. És talán épp emiatt nem lesz támogatás... A GV akkor járna jól, ha okosan felvásárolná a Blackmagicet. ;)
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Videoszalagot ollóval csak akkor vágj, ha a vágandó anyag eszmei értéke magasabb, mint a videofej cseréjének az ára!</span>
0

#3 Felhasználó nem aktív   Tomsojer04 Ikon

• Adminisztrátor
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 309

Elküldve: 21 April 2010 - 09:20 AM

Hali!

Gondolkodom mit is írjak :D Mert ugye a jövőben is szeretnék eladni Blackmagicet :D Amit eddig írtam már háromszor kitöröltem, hátha most összejön :) A kártya lényegében csak I/O funkciót lát el, nem gyorsít az sehol semmit! Erről a filozófiáról a BD honlapján is lehet olvasni. Az effektus akkor valósidejű, ha a gép bírja. Jó dolgok benne, hogy directshown keresztül el lehet érni, így könnyű saját alkalmazásokhoz használni. A hardveres képátméretezés is jó benne, vannak akik arra használják, hogy hdmi-n beesik a hd jel, majd Windows Media Encoderrel webes folyamot csinálnak. Van Linux és Mac meghajtóprogija is. A hátrányai a rögzítési formátumok csekély száma, tömörítetlen, vagy MJPEG és viszonhallásra. A kártyán lévő alkatrészek sem Canopus filozófia szerint vannak összeválogatva. Itt az olcsó ár a szempont! Mondjuk ez nem feltétlen hátrány, de Canopus kártyán nem nagyon kellett még ventilátort cserélni zajosodás miatt. Valamit valamiért. Úgy gondolom, nem egészen ugyan azt a területet célozza meg a két gyártó. A HDSTORM PLUS EDIUS v5-el és egy Intensity Pro árát hasonlítsuk össze. 437 150 Ft bruttó a HDSTORM PLUS csomag, míg 376 250 Ft a Premiere CS4 és egy Intensity Pro. Itt már csak 60 900 Ft különbség van bruttóban. Ha csak HDSTORMot nézünk BAY nélkül, akkor már majdnem 27 000 Ft-al a Grass Valley az olcsóbb. Vagy a Premiere árát ne számoljuk? :P Másrészt, igazából a DeckLink Studiot kellene a HDTSORM PLUS csomaggal hasonlítani, ott pedig már egyértelműen drágább a Premiere-DeckLink Studio változat, mint a HDSTORM PLUS.

Ami tuti, Intensityt még nem hoztak vissza meghibásodás miatt (Na és mást sem). Egy gyári hibás SDI-HDMI konverterünk volt. A Mini Converterek nagyon kedvelt darabok, főleg a HDMI-SDI, SDI-HDMI változatok fogynak, és a DeckLink SDI is népszerű. Szóval ennek is megvan a maga piaca, a maga felhasználási területe.

Szép napot
Tom
Kérjük meg Banyamancsot, hogy adjon csodapancsot!
Audiovizuális archívum: http://tomi.murvaimuvek.hu
0

#4 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 21 April 2010 - 12:09 PM

Idézet

míg 376 250 Ft a Premiere CS4 és egy Intensity Pro.

És te nem bánthatod a Premiert, de azért nagyon ráérős vágónak kell lenni, hogy azzal valaki RENDESEN tudjon dolgozni. :D

Tudod, mi lenne a tuti? Ha a HD Stormot el lehetne érni bármilyen programból. Tehát egy capture szofver vagy egy streaming szoftver látná input eszközként. Úgyhogy innen üzenem a fiúknak, lenne rá igény...
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Videoszalagot ollóval csak akkor vágj, ha a vágandó anyag eszmei értéke magasabb, mint a videofej cseréjének az ára!</span>
0

#5 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 21 April 2010 - 12:11 PM

Idézet

Az effektus akkor valósidejű, ha a gép bírja.

Ez meg mennyire nem mindegy! Segít a leszámolásban vagy csak megjeleníti, ha már megkapja tőle. (mint ahogy minden mást) Csók a marketingeseknek. :)
0

#6 Felhasználó nem aktív   Tomsojer04 Ikon

• Adminisztrátor
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 22 April 2010 - 11:22 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Jani27 - Dátum: 21 April 2010 - 01:11 PM

Ez meg mennyire nem mindegy! Segít a leszámolásban vagy csak megjeleníti, ha már megkapja tőle. (mint ahogy minden mást) Csók a marketingeseknek. :)

Keresem hol is olvastam ezt a DeckLink honlapján, hogy a kártyák csak I/Oként funkcionálnak, de jelenleg nem találom. Szóval, ők nem állítják, hogy gyorsít a számításon, csak azt, hogy a Premiere alatt valósidőben lehet vágni a kártyával :) Ami megfelelő körülmények között igaz is :)

A Grass Valleynél nem cél, hogy más progiból elérd a kártyáit. Hogy miért, arra okosat nem tudok mondani, de megkérdem Mestert, ő biztosan tud!

Üdv
T.
0

#7 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 22 April 2010 - 11:54 PM

Ha leszámoláshoz keresel segítséget, Dzseki Csent hívd. :) Ha esetleg a Teco-s fiúknak lesz lehetősége megnézni ezt a kártyát, örömmel olvasnék róla.
0

#8 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 23 April 2010 - 12:20 AM

Idézet

Keresem hol is olvastam ezt a DeckLink honlapján, hogy a kártyák csak I/Oként funkcionálnak, de jelenleg nem találom.

Ennyi pénzért mi másként tudna még szegény funkcionálni? ;)

Egyébként ha mást is csinálna, ott lenne akkora betűkkel, hogy nem férne el a képertnyőn...

Idézet

nem cél, hogy más progiból elérd a kártyáit

Persze, hogy nem. Másként hogy adnának el komplett rendszereket. Azért lassan tudomásul kell vennünk, hogy ez nem az a nagyságrend, mint korábban a Canopus volt.
0

#9 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 23 April 2010 - 12:28 AM

Idézet

Ha esetleg a Teco-s fiúknak lesz lehetősége megnézni ezt a kártyát, örömmel olvasnék róla.

Nálam egyszer volt ilyen kártya (és a jövö héten jön is vissza, ha minden igaz), 1 napig játszottam vele. Korrekt, ami rá van írva, azt tudja. Egyszerű I/O eszköz.
Ami nagyon pozítív benne, hogy directshown keresztül elérhető. HDMI-n húztam be jelet. Bement. Mivel erre számítottam, nem volt különösebb ováció. Ez a dolga. :)
0

#10 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 24 April 2010 - 11:34 PM

Jani! Ha lesz majd időd, megnéznéd, hogy véletlenül Ediust nem küldi-e ki? :) A leírásában ennyi van, hogy Final cut, Premiere, After effect, Photoshop and more. Kíváncsi vagyok a more-ra. Azt is olvastam, hogy kiküld mindent, ami directshow. Edius nem az?
Köszi
0

#11 Felhasználó nem aktív   Tomsojer04 Ikon

• Adminisztrátor
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 25 April 2010 - 12:22 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: Gabe - Dátum: 25 April 2010 - 12:34 AM

Jani! Ha lesz majd időd, megnéznéd, hogy véletlenül Ediust nem küldi-e ki? :) A leírásában ennyi van, hogy Final cut, Premiere, After effect, Photoshop and more. Kíváncsi vagyok a more-ra. Azt is olvastam, hogy kiküld mindent, ami directshow. Edius nem az?
Köszi

Gabe :) Nem, nem működik együtt az EDIUSsal és nem is fog. Persze a többi kártyájuk sem fog. Sokat nincs mit nézni rajta. Ami jelet kap, korrektül feldolgozza. A Live Key progi ehhez a kártyához nem tartozik, csak a nagyobbakhoz. A Live Key a bejövő videóra rákulcsol egy állóképet vagy videót. Persze csak a tömörítetlen vagy saját MJPEG videót. Ezt sem a legszebben! Persze ez nem a kártya hibája, hanem a szoftveré. Páran írtak már hozzá sokkal jobbat a saját alkalmazásukban.
0

#12 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 25 April 2010 - 10:43 AM

Tom! :) Köszi
0

#13 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 25 April 2010 - 12:14 PM

Nagyon gondolkodom, hogy elhagyom az Ediust, ezért dilemmázok ezen. Sajnos amire nekem kéne, arra nem elég. Erre már korábban rájöttem, csak bíztam benne, hogy mostanra fejlődik valamit.
Egy tv-nél, ahol gyorsan kell összelapátolni egy híradót, vagy egy magazint tökéletes, de egy igényesebb produkcióhoz, videokliphez, dokumentumfilmhez, vagy reklámfilmhez teljesen használhatatlan (számomra). Ezeknél nyilván nem a gyorsaság a fő szempont, hanem a megjelenés. A tv-ben egy 20 perces magazinra van kb 2-3 műszak, itthon egy reklámspotra van egy hét. Sajnos sokszor mondtam megrendelőknek, hogy ezt, meg azt nem lehet megcsinálni, mert lusta voltam exportálgatni minden snittet olyan dolgok miatt, amit Ediussal nem lehet megoldani.
Most töltöm le a premier demót. Megnézem, mit tud, mert a 6.5 óta nem is láttam, de azzal negyon szerettem dolgozni annak idején.

Sajnos a tv-ben is kezd előjönni ez a probléma. Minden szarért a grafikusokat csesztetjük, akiknek pl. nem felirat animációkat kellene gyártaniuk.

Igazából Janitól, illetve bárkitől, aki tud rá válaszolni a Kártya és a premier együttműködéséről, real time képességeiről szeretnék többet tudni.
0

#14 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 25 April 2010 - 03:32 PM

Hát, igen... az Edius utómunkaszoftver, korlátozott (inkább minimális se) kompozitálási lehetőségekkel. Sokan emiatt nem szeretik. És emiatt nem használják, nem tudják használni. Ez van.

Nem tudom a Premier mennyivel hasít jobban ezen a téren, mivel ők meg abban érdekeltek, hogy megvedd a teljes Production Premium csomagot és az extrákat Afterben rakd össze. Igaz, ehhez minden támogatást meg is kapsz. Az Adobe teljes csomagja meg ebben verhetetlen. Hogy mennyire használható, nem tudom, nekem nincs Premierem. És nem is tervezem, hogy legyen. Nekem a 6.5 is nehézkes volt, és a CS3, amit utoljára láttam, se győzőtt meg.

Szerintem a Premier real time képességeit semmilyen módon nem befolyásolja az Intensity. Ha van erős géped, akko real time vagy, ha nincs, akkor nem vagy az. Persze jó kérdés, hogy az Adobe hogy értelmezi manapság a real time fogalmát. Mert régen nekik az már real time volt, ami a preview ablakban megjelent. Talán túlléptek már ezen...

Véleményem szerint az Edius a leggyorsabban kezelhető utómunkaszoftver. De nem több. Nem tudom, te mit vársz el tőle, és hogy ezeknek az elvárásoknak bármelyik más utómunkaszoftver megfelel-e. Nem akarom elvenni a kedved a kereséstől, de nem nagyon hiszem, hogy a többiek annyira rágyúrtak volna speciális feladatokra. Ez persze nem mentség a GV-nek, hogy még egy alfa csatornás klipet sem tudok megcsinálni time lineról.
0

#15 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 28 April 2010 - 01:57 PM

Kipróbáltam a Premiert. Nekem nagyon tetszik, sokmindent lényegesen egyszerűbb benne megoldani, pl. a pip kezelése nagyon fasza, az effektkezelése is jobb. Minden kulcspontozható. Nincs ez a hülye video effekt, meg keyer effekt elgondolás, amivel eddig mindig szívtam.
Egy az egyben behívhatók az after effect projectek, ami nagyon hasznos nekem.
Egy dolog, ami nagyon nem oké, hogy nem ismeri fel a canopus codeceket, amik viszont verhetetlenek és ez olyannyira probléma, hogy elég érős visszatartó erőt jelent a premierrel szemben. A Canopus lossless és HQ codeceknél nincs jobb a világon. Az intensity codecjeit nem ismerem, de bizos nem olyanok, mint a canopusok. Az mjpeget ismerem, még avmasteres korszakomból. :)
Nem tűri jól az újraszámoltatásokat.
0

#16 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 28 April 2010 - 02:06 PM

Ja, még egy erős érv van a premier mellett: egy jó nvidia vga igen erősen hozzá tud járulni a real time képességeihez. Nem csak tranziciókat, hanem a pip-et lukasztást, videofiltereket is képes megtámogatni. Nekem az erős vga amúgy is kell a 3d miatt, szóval ez plusz pont a premier mellett. Codec ügyben segítsetek egy kicsit, az Intensity ezeket tudja: ProRes, DVCPRO HD, DVCPRO 50, JPEG, HDV and DV. Van ezek közt olyan, ami felér a canopus loslessel? Tehát felbontásfüggetlen, veszteségmentes tömörítésű és alfát is tartalmazhat?
0

#17 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 28 April 2010 - 04:12 PM

Idézet

Kipróbáltam a Premiert. Nekem nagyon tetszik, sokmindent lényegesen egyszerűbb benne megoldani

Hm, erről beszélek hosszú ideje. :(

Idézet

Egy az egyben behívhatók az after effect projectek

Meg erről is...

Idézet

Egy az egyben behívhatók az after effect projectek

Szerintem rá lehet bírni. ;)

Idézet

az Intensity ezeket tudja

Szerintem itt is az a helyzet, ami az Ediusnál. Ha már programon belül van a cucc, akkor az kimegy a kártyára. Az Intensity két formátumot rögzít, ahogy Tom is írta. De a megjelenítésnek ehhez semmi, köze, mert az Premiertől kapja az adatokat. A Premiernél az a nagy kérdés, hogy tudja-e már natívan a DV-t, HDV-t. Mert ha még mindog RGB-ben dolgozik, akkor nem csoda, hogy romlik a minőség. (és ebben a pillanatban nem is biztos, hogy a codec a hibás. jön a DV, konverzió RGB-be, majd vissza DV-be. És itt már hiába is használod a Canopus codecet, a Premier előbb agyonvágja)
0

#18 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 03 May 2010 - 05:09 PM

Közben rájöttem, hogy mivel rögtön a cs5 demóval próbálkoztam (miért is adnám alább:)), ami 64 bites, valószínüleg emiatt nem látja a codeceket, mint ahogy a 32 bites plugineket sem. szívás. Aki hosszú évek során összegyűjtögette a hasznos plugineket, most dobhatja ki mind.

...feltéve, hogy 64 bites proggramokkal akar dolgozni. Márpedig igencsak jó dolgok vannak benne. Premierben a Mercury playback engine, ami képes a gpu-t is igen aktív munkára fogni, AE-ben pedig a rotobrush, ami kék-zöld háttér nélkül is képes lemaszkolni a szerplőt autómatikusan. Kipróbáltam, nagyon komoly...

Ediustól nem várok ilyen csodákat, de a codeceket jó lenne 64 bitesíteni.
0

#19 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 03 May 2010 - 05:18 PM

Hogy a dv natív-e, vagy rgb, arról nem találtam infót. Ez valószínüleg azt jelenti, hogy nem natív, mert ugye, ha az lenne, akkor mindenhol ezt harsognák.
0

#20 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 03 May 2010 - 06:23 PM

Egy időben azt harsogták, hogy azért jó az RGB, mert a tévé "színágyúja" (azt hiszem, ezt a szót használták) is RGB, tehát milyen jó ez nekem. Azóta nem nagyon hallani semmiféle harsogást... :)
0

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó