Blackmagic Design (DeckLink), Grass Valley (Canopus) és Digitális Videó Fórum: Segítségkérés - Blackmagic Design (DeckLink), Grass Valley (Canopus) és Digitális Videó Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Segítségkérés Most ti támogassatok minket! :)

#1 Felhasználó nem aktív   Tomsojer04 Ikon

• Adminisztrátor
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 310

Elküldve: 10 November 2009 - 10:35 AM

Lányok, fiúk, nénik, bácsik!

A Grass Valley szeretne egy térképet csinálni az EDIUS európai elterjedtségéről. Ezért kérlek benneteket, aki kisebb-nagyobb tvnél dolgozik, az dobjon már ide egy választ, vagy egy levelet nekem, hogy mennyi és milyen EDIUS-t használ a TVje (kártya és/vagy szoftver), na meg ProCodert. Más termék nem érdekes!

Köszi!
Tomsojer04
Kérjük meg Banyamancsot, hogy adjon csodapancsot!
Audiovizuális archívum: http://tomi.murvaimuvek.hu
0

#2 Felhasználó nem aktív   kf0424 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Members
  • Hozzászólás: 399

Elküldve: 10 November 2009 - 08:43 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Tomsojer04 - Dátum: 10 November 2009 - 10:35 AM

A Grass Valley szeretne egy térképet csinálni az EDIUS európai elterjedtségéről. Ezért kérlek benneteket, aki kisebb-nagyobb tvnél dolgozik, az dobjon már ide egy választ, vagy egy levelet nekem, hogy mennyi és milyen EDIUS-t használ a TVje (kártya és/vagy szoftver), na meg ProCodert. Más termék nem érdekes!

Köszi!
Tomsojer04

ide? OK, Főnix televízió, és Óbuda TV EDIUS 4.24, csak szoftver, remélem később bővűl ha már fizetést is adnak majd, és ha netán HD-ben is csinálunk valamit akkor azt Tőletek szerezzük be! Ha engem is belevesztek, mondjuk bedolgozok itthon, akkor EDIUS 5 NX kártyával, a SPORT1-en vetített Fullkontakt és Harcművész magazinokat követem el még itthon, ha ez számít, de szerintem nem...
hát ennyi!
Üdv! Krausz Ferenc(bácsi):)
0

#3 Felhasználó nem aktív   dtom Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 301

Elküldve: 16 November 2009 - 11:31 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Tomsojer04 - Dátum: 10 November 2009 - 10:35 AM

Köszi!
Tomsojer04

Én arra is kiváncsi lennék ki mire használja? (Beírás, Vágás, Kódolás, Adásbejátszás)???
Merre kellene fejleszteni?
A hír szent, a vélemény szabad. ...?
0

#4 Felhasználó nem aktív   Reel Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 188

Elküldve: 20 November 2009 - 11:49 AM

Hello!
Én rendszeres munkaként a Hálózattv külső gyártású "Irányjelző" autós műsorát készítem, az utóbbi 3 évben az eredetileg Edius SD (mára Edius HD-vé avanzsált :-) saját cuccomon.
Kapom a nyersanyagot: DV, HDV, Beta, DVD lemez és a TV-nek leadom a kész műsorelőzetest, műsort, reklámot Betán a megrendelőnek meg mennek a DVD-k.
A többi TV közzül leginkább a Dunának szoktam dolgozni, de az nem rendszeres.
KB error!
A folytatáshoz nyomjon meg egy gombot!
0

#5 Felhasználó nem aktív   kf0424 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 20 November 2009 - 08:05 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: dtom - Dátum: 16 November 2009 - 11:31 PM

Én arra is kiváncsi lennék ki mire használja? (Beírás, Vágás, Kódolás, Adásbejátszás)???
Merre kellene fejleszteni?

A stúdiórészben digizésre használom egy ADVC55-el és kisebb vágásokra, ott egy monítor van csak, a többi gépen vágásra használom, ill természetesen beírásra az OHCI bemenetről, vágás után mpeg2 kódolás következik, az avid-es gépeken is telepítve vagyon ott csak kódolásra van használva a procoder express része, az összes gépen sűrűn van használva a procoder express a kódolások miatt, mert dvd-ket is kell kész filékből gyártani, és ilyenkor csak azt használom! (az ntsc kódolásokkal továbbra is gondom van, amilyen egyszerű volt a négyesben, olyan bonyolulttá vált az ötösben, de erről beszélgettünk egy topicban, és igazából ritka madár is) adásbejátszásra nem használom!
Itthon beírás-vágás-kódolás-kiírás megy
Merre kéne fejleszteni? sajna én egyenlőre csak SD-ben dolgozom, így nem hiszem, hoyg tudok okos dolgokat mondani, a digizéssel nincs gondom, szeretek vágni vele, az export rész... én jobban szerettem a procoder expresst, de inkább csak az ntsc dolgok miatt, a kódolásoknál egyenlőre csak a netre való anyagok, dvd-k készítése, avi-mpeg kódolás, ennyi... a dvd gyártó rész olyan amilyen, egyszerű dolgokhoz jó, igényesebb, netán nem template alapú dolgok készítéséhez külső progi kell, a mostani ulead is korlátolt, mert nem tudtam egy saját képet belevarázsolni háttérnek, így a régit használom...., adásbejátszónak merném használni, lebonyolítónak nem, mert oda a timeline-s megjelenés nem jó, de persze mire van igény, mert egy falutv hetzi egy adására tökéletes:) no ennyi! bocs a szómenésért!
0

#6 Felhasználó nem aktív   GALL Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 504

Elküldve: 21 November 2009 - 12:13 AM

RTL klub - 8 Edius és terjed. Megfontolás alatt van, hogy a legnagyobb saját készítésű sorozat utómunkája is edius -on legyen.
0

#7 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Moderators
  • Hozzászólás: 3459

Elküldve: 21 November 2009 - 11:39 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: GALL - Dátum: 21 November 2009 - 12:13 AM

Megfontolás alatt van, hogy a legnagyobb saját készítésű sorozat utómunkája is edius -on legyen.

Höhö, rájöttek az okosok, hogy vágni mégis csak Edius alatt lehet a legjobban? :)
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Videoszalagot ollóval csak akkor vágj, ha a vágandó anyag eszmei értéke magasabb, mint a videofej cseréjének az ára!</span>
0

#8 Felhasználó nem aktív   kf0424 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 21 November 2009 - 02:25 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Jani27 - Dátum: 21 November 2009 - 11:39 AM

Höhö, rájöttek az okosok, hogy vágni mégis csak Edius alatt lehet a legjobban? :)

ezalatt a PAL project NTSC DVD-re való kiírására gondoltam...
bocs a szómenős szösszenetemben lévő szóismétlésekért!
és őszintén örülök, hogy az RTL-ben is terjed az EDIUS!!!!! mindehol az AVID nyomul és valamiért nagyon úúúútááálom....
0

#9 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 22 November 2009 - 12:10 PM

Idézet

az AVID nyomul

Azért annak is oka van... :(
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Videoszalagot ollóval csak akkor vágj, ha a vágandó anyag eszmei értéke magasabb, mint a videofej cseréjének az ára!</span>
0

#10 Felhasználó nem aktív   Medve Ikon

• Member
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 25

Elküldve: 29 November 2009 - 09:54 PM

Rég jártam erre!

Én HírTv régiós stáb (SD)vágója voltam 4évig,
most Echo Tv-nek (SD)vágás, ritkán Duna Tv (HD) vágás,
néhány céges film (HD) vágás.
Errefelé a HD felfutóban, ezért most beruháztam Core i5-ös gépre.
A régi 4magossal gyakran volt "playback stopped".
Valamint gyártok az összes helyi televíziónak.(SD, de már 16:9)
Természetesen a kész anyagok FTP-re mpeg-ben kerülnek fel.
Szinte mindíg ez a végtermék, akár HD, akár SD, tehát sokat kódolok.
Az i5 jelentősen gyorsabb 64bites Win 7-tel.
Egy LG fullHD monitoron igen jó minőségű képeket nézhetek.
Ennyi a leltár.

Szevasztok

Ja: városomban tudomásommal egy helyi Tv-nél 2 Edius vágógép van, és tudtommal még 5 kollegám használ Ediust.
0

#11 Felhasználó nem aktív   dtom Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 29 November 2009 - 10:55 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Medve - Dátum: 29 November 2009 - 09:54 PM

Rég jártam erre!

Szevasztok

Ja: városomban tudomásommal egy helyi Tv-nél 2 Edius vágógép van, és tudtommal még 5 kollegám használ Ediust.

i5!!!, nem i7???
0

#12 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 30 November 2009 - 05:02 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: dtom - Dátum: 29 November 2009 - 10:55 PM

i5!!!, nem i7???

i5
0

#13 Felhasználó nem aktív   GALL Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 30 November 2009 - 11:31 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Jani27 - Dátum: 30 November 2009 - 05:02 PM

http://www.hwsw.hu/h...55-chipset.html

http://www.intel.com...orei5/index.htm

http://www.intel.com...rei5-detail.htm
0

#14 Felhasználó nem aktív   dtom Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 01 December 2009 - 04:57 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Medve - Dátum: 29 November 2009 - 09:54 PM

Rég jártam erre!

A régi 4magossal gyakran volt "playback stopped".

Milyen volt a régi? Q????

Az i5 vagy a 64bites Win7 a lényegesebb?
0

#15 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 01 December 2009 - 05:14 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: dtom - Dátum: 01 December 2009 - 04:57 PM

Milyen volt a régi? Q????

Én inkább azt kérdezném, miért volt megakadás? Mármint milyen effektnél?

Idézet

Az i5 vagy a 64bites Win7 a lényegesebb?

Vagy együtt mindkettő? :)
0

#16 Felhasználó nem aktív   GALL Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 01 December 2009 - 09:16 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Jani27 - Dátum: 01 December 2009 - 05:14 PM

Én inkább azt kérdezném, miért volt megakadás? Mármint milyen effektnél?

Vagy együtt mindkettő? :)

A hozzáértés hiányzott inkább az az érzésem. A win7 ott ahol tényleg használják is azért okoz 1-2 olyan meglepetést, hogy túl éles helyzetben már biztos nem használnám, persze az x64 -es jól sikerült de én inkább egy jól felépített xpsp3 -ra bíznám az életem. Mondok egy példát. Van egy cimborám cirka 15 éve vágó és évekóta egy sokkgombos logitech egeret hazsnál. A logitech w7 -es drivere ehhez az egérhez kintvan, elvileg de a gyakorlatban használhatatlan. Kérdezte tőlem érdemes-e váltani w7 -re? Értitek? Az egésznek csak akkor van értelme ha több és jobb nem akkor ha kompromoszumokkal kevesebb. Az i5 új arcitektúra és nyilván hodoz magában 15-20% telejesítmény töbletet, majd holnap megtudom mert eszkábálok egy ilyet. i7 és i9 lenne már komolyabb előrelépés elvileg csak igény is legyen rá. Ma azzal hívtak, hogy az ..... computer boltjában azt mondták, hogy a dvd írót megfrtőzte egy vírus és csak cserével lehet megoldani, ezt hívom én válság kezelő eladónak, itt tartunk. Ha meg lehet veled etetni, hogy szükséged van rá eladnak neked bármit, piacrol élnek becsület már seholsincs.
0

#17 Felhasználó nem aktív   Medve Ikon

• Member
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 25

Elküldve: 05 December 2009 - 10:36 AM

Ja, a "hozzánemértés"!
Pont ez a bajom: a sz@rért kell nekem perfeck gépépítő-installáló-patch-elgető szakembernek lenni?!
Persze majd azt a kevés időmet azzal tőltöm, hogy nyomozgatok, mi a legideálisabb összeállítás.
Egyébként az ilyen fórumoknak pont ez szerepe. Ha leírnám a pontos konfigot Te valószínű meg tudnád mondani, mi volt a probléma!?
Nekem a playback stopped sima lejátszákor jelentkezett HD vágásnál. SD-ben semmi probléma nem volt. Egyszerűen a HD "fogta" a gépet.
Mellesleg nem divatból használok Win7-et. Egyszerűen megpróbáltam(de már szégyelem) és működik. Jól működik. Csak haladni szeretnék a munkámmal és ez sikerült.

FIGYELEM! SENKI NE KÖVESSE A PÉLDÁMAT! mert a kereskedelem áldozata lesz.
Szerintem is egy jóóóó Win 95-nél nincs jobb. Minek bonyolítani. -)
Nyílván vannak-lesznek driver problémái a 7-esnek, de nekem bevált szerencsére. A munka hegyek közben még egyszer nem hagyott cserben. Napi 16-18 óra intezív vágás.
Nem tudom, hogy az i5, vagy a Win7 a fontosabb. Teszek rá. Működjön.
A tudományosat majd valaki jól megírja.

Maradtam tisztelettel.

Ja a teljesítménytöbblet: csak az összehasonlítás miatt egy teszt videót ugyanazokkal a paraméterekkel kódoltam mpegbe: az i5 4-szer gyorsabb.
Én úgy tudom (nyílván rosszul), hogy az i5 és i7 teljesítménye között van 10-20% többlet, az ára viszont közel a duplája
0

#18 Felhasználó nem aktív   xxxxx Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 30

Elküldve: 24 January 2010 - 10:22 AM

Szia Medve!
Az i5 a quad-nál volt 4x nagyobb teljesítményű a kódolásnál? Blue ray- hez való mpeg-et számoltattál már, ha igen mi volt az és mennyi idő mondjuk egy óra anyag leszámoltatása? Az i5-nél már nem tapasztaltál HD vágásnál playback stopped-et? AVCHD-t vágtál már? Mivel teszed ki a HD képet a full HD monitorodra? RAM mennyi van a gépedben? Én még csak most ismerkednék a HD vágással bár s270-el dolgozok de SD-ben.Bocs a sok kérdésért, de szerintem másokat is biztosan érdekel ez a téma. Amúgy az ország melyik részén vagy?
0

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó