Blackmagic Design (DeckLink), Grass Valley (Canopus) és Digitális Videó Fórum: Távoli asztal - Blackmagic Design (DeckLink), Grass Valley (Canopus) és Digitális Videó Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Távoli asztal

#1 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Moderators
  • Hozzászólás: 3459

Elküldve: 22 February 2009 - 12:18 AM

A gigabites hálózaton a összekötött gépeket távoli asztal kapcsolaton vezérelném. Próbáltam beizzítani az XP (home) saját lehetőségeit, de nem jutottam vele sehova. Rákerestem a neten és olyan beállításokról regélnek több helyen, amihez inkább nem nyúlnék.

Tovább keresgetve találtam néhány programot, amik ugyanezt a funkciót látják el. Például itt.

Ismeri ezeket valaki? Érdemes ebből a kínálatból választani? Esetleg más? Vagy maradjak az XP sajátjánál?

Ja, még annyi, hogy nem csak belső hálón, hanem néha interneten, távoli gépek esetén is használnám ezt a megoldást.
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Videoszalagot ollóval csak akkor vágj, ha a vágandó anyag eszmei értéke magasabb, mint a videofej cseréjének az ára!</span>
0

#2 Felhasználó nem aktív   mcll Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Members
  • Hozzászólás: 265
  • Interests:Video, medencetechnika, stb.

Elküldve: 22 February 2009 - 10:45 AM

Én VNC-t használok. Hibátlan, akár interneten keresztül is megy tűzfal mögül, http://www.realvnc.com/
Van free is, némi limitálással (pl desktopot nem lehet méretezni), de a fizetős sem drága és megéri (30USD). Mindkét (vagy mindegyik) gépre fel kell ugyan tenni, de a fizetőst elég csak arra a gépre, melyről vezérled a másikat. Tehát a vezérelt gépre nem kell fizetős, oda jó a free.
Nálam a VNC az alapnak számít, az összes gépemen fut, így bármikor elérem bármelyiket bárhonnan. :)
A Win sajátjával én sem boldogultam sose.
Üdv
Laci
0

#3 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 22 February 2009 - 10:59 AM

Közben eszembe jutott, hogy valaki ezt ajánlgatta korábban: http://www.tightvnc.com/

Ebben van az általad említett desktop átméretezés (bár nem tudom, ez mit jelent) és file transfer is.

Amit nem látok, hogy mi a helyzet a titkosítással. Mert nem nagyon zizzennék fel a netre csak úgy kopaszon. Vagy teljesen mindegy? A te programodnál is csak a fizetős verzió tartalmaz 128bites titkosítást.
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Videoszalagot ollóval csak akkor vágj, ha a vágandó anyag eszmei értéke magasabb, mint a videofej cseréjének az ára!</span>
0

#4 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 22 February 2009 - 11:09 AM

Titkosítás ? http://www.openbsd.h...h/hu/index.html
Ugyanez Windows alá: http://sshwindows.sourceforge.net/
0

#5 Felhasználó nem aktív   mcll Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 265
  • Interests:Video, medencetechnika, stb.

Elküldve: 22 February 2009 - 01:58 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Jani27 - Dátum: 2009.02.22 10:59:45

Közben eszembe jutott, hogy valaki ezt ajánlgatta korábban: http://www.tightvnc.com/

Őt nem ismerem, de valszínű valamelyik klónja lehet.

Idézet

Ebben van az általad említett desktop átméretezés (bár nem tudom, ez mit jelent) és file transfer is.

Desktop átméretezés: Azon a gépen amelyiken meghívod a másikat a desktop ablakát tettszőleges méretre tudod állítani. A free-ben nem lehet ott azt a méretet adja ami a meghívott gép desktop mérete. File transfer megy és nagyon jól, és titkosítva.

Idézet

Amit nem látok, hogy mi a helyzet a titkosítással. Mert nem nagyon zizzennék fel a netre csak úgy kopaszon. Vagy teljesen mindegy? A te programodnál is csak a fizetős verzió tartalmaz 128bites titkosítást.

Titkosítással semmi baj. 2048 bites RSA kulcs és 128 bites AES kommunikáció, ami az egyik legjobb. Szal védelem területén is hibátlan.
Cross-platformos, így nem gond a Win-Linux-MAC, stb kapcsolat sem.
Ezen felül a win tüzfalába is beállítható, így aki használja a win saját tűzfalát (de hogy minek?) az sem gond.
Külső kapcsolatra egyetlenegy portot használ, ami szintén előny. HTTP-Proxy támogatás is van. Chat ablak, beépített címlista és persze file transfer.
Üdv
Laci
0

#6 Felhasználó nem aktív   dogsat Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 223
  • Interests:Videózás , videó digitalizálás.

Elküldve: 07 July 2010 - 05:58 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: Jani27 - Dátum: 22 February 2009 - 01:18 AM

A gigabites hálózaton a összekötött gépeket távoli asztal kapcsolaton vezérelném. Próbáltam beizzítani az XP (home) saját lehetőségeit, de nem jutottam vele sehova. Rákerestem a neten és olyan beállításokról regélnek több helyen, amihez inkább nem nyúlnék.

Tovább keresgetve találtam néhány programot, amik ugyanezt a funkciót látják el. Például itt.

Ismeri ezeket valaki? Érdemes ebből a kínálatból választani? Esetleg más? Vagy maradjak az XP sajátjánál?

Ja, még annyi, hogy nem csak belső hálón, hanem néha interneten, távoli gépek esetén is használnám ezt a megoldást.

Köszönöm a segítséget, nehéz ezen az újon eligazodni!
0

#7 Felhasználó nem aktív   JBJ Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 138

Elküldve: 08 July 2010 - 09:51 AM

Az XP távoli asztalt, és a teamViewer-t használom.
A teamViewer úgy működik, hogy a távoli gépen minden belépés előtt a felhasználónak generálni kell egy jelszót, azt e-mailen elküldi nekem, és csak azzal tudok belépni.
A XP távoli asztalnál regisztrálni kell egy dinamiku DNS cimet (www.dyndns.org) azon a gépen, amire be akarok lépni, és a kapott cimet kell megadni (pl. jani27.homeip.net ), amikor be akarok lépni távolról. Ez az otthoni gépemre igaz.
Ha a munkahelyem hálózatán lévő gépre akarok belépni, akkor először a VPN-re (Virtual Private Network) kell belépnem, hasonló *.homeip.net címmel, és utána idnítani a távoli asztalt, ahol az ottani gépem IP címét és a jelszavamat kell megadnom.
Egy másik cégnél viszont nem kell a VPN, csak az IP cím.
Egyébként nem értek hozzá, csak telefonos segítséggel állítgattam be.
0

#8 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 08 July 2010 - 12:35 PM

Igen, köszi, a TeamViewer közben nekem is szépen működött. :)
0

#9 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 422
  • Interests:Videovágás, 3D modellezés-animáció, kompozitálás, sörözés

Elküldve: 10 July 2010 - 10:38 PM

Én a RealVNC-t használom. Nincs szükség semmilyen trükkre, amiket fentebb olvastam. (bele is őrülnék) Csak feltelepítem, minden gépre, amit be akarok vonni, egy legördülő menüből kiválasztom a gép nevét, nyomok egy ok-t és már megy is. Ha nem akarsz, még jelszót sem kell megadni. Igaz én csak helyi hálón használom, lehet, hogy messzebbre már hasonlóan küzdős.
0

#10 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 422
  • Interests:Videovágás, 3D modellezés-animáció, kompozitálás, sörözés

Elküldve: 10 July 2010 - 10:45 PM

Csak érdekességképp még az előzőhöz: próbáltátok már, hogy keresztbe megnyitottátok az ilyen távoli asztal progikat? Tehát 1-es gépről belépsz 2-be, 2-esből pedig belépsz 1-esbe. Csinál hirtelen egy végtelen feedbacket, mint, amikor egy kamerát a rákötött tv felé fordítasz. Olyat is játszottam, hogy 1-es gépről beléptem 2-be, az így megjelent kis ablakban beléptem 3-asba, a mégkisebb ablakból pedig beléptem 4-esbe. :) Ilyen módon az 1-esből is lehet haszbálni a 4-est. Elvetemült dolog, de jópofa játék.
0

#11 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 10 July 2010 - 11:49 PM

Idézet

Nincs szükség semmilyen trükkre, amiket fentebb olvastam.

Azért a TeamViewernek van egy nagyon barátságos tulajdonsága: otthoni felhasználásra ingyenes :)

Idézet

Olyat is játszottam, hogy 1-es gépről beléptem 2-be, az így megjelent kis ablakban beléptem 3-asba

De ráérsz... :D
0

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó