Távoli asztal
Elküldve: 22 February 2009 - 12:18 AM
Tovább keresgetve találtam néhány programot, amik ugyanezt a funkciót látják el. Például itt.
Ismeri ezeket valaki? Érdemes ebből a kínálatból választani? Esetleg más? Vagy maradjak az XP sajátjánál?
Ja, még annyi, hogy nem csak belső hálón, hanem néha interneten, távoli gépek esetén is használnám ezt a megoldást.
Elküldve: 22 February 2009 - 10:45 AM
Van free is, némi limitálással (pl desktopot nem lehet méretezni), de a fizetős sem drága és megéri (30USD). Mindkét (vagy mindegyik) gépre fel kell ugyan tenni, de a fizetőst elég csak arra a gépre, melyről vezérled a másikat. Tehát a vezérelt gépre nem kell fizetős, oda jó a free.
Nálam a VNC az alapnak számít, az összes gépemen fut, így bármikor elérem bármelyiket bárhonnan.
A Win sajátjával én sem boldogultam sose.
Laci
Elküldve: 22 February 2009 - 10:59 AM
Ebben van az általad említett desktop átméretezés (bár nem tudom, ez mit jelent) és file transfer is.
Amit nem látok, hogy mi a helyzet a titkosítással. Mert nem nagyon zizzennék fel a netre csak úgy kopaszon. Vagy teljesen mindegy? A te programodnál is csak a fizetős verzió tartalmaz 128bites titkosítást.
Elküldve: 22 February 2009 - 11:09 AM
Ugyanez Windows alá: http://sshwindows.sourceforge.net/
Elküldve: 22 February 2009 - 01:58 PM
Idézés: Jani27 - Dátum: 2009.02.22 10:59:45
Őt nem ismerem, de valszínű valamelyik klónja lehet.
Idézet
Desktop átméretezés: Azon a gépen amelyiken meghívod a másikat a desktop ablakát tettszőleges méretre tudod állítani. A free-ben nem lehet ott azt a méretet adja ami a meghívott gép desktop mérete. File transfer megy és nagyon jól, és titkosítva.
Idézet
Titkosítással semmi baj. 2048 bites RSA kulcs és 128 bites AES kommunikáció, ami az egyik legjobb. Szal védelem területén is hibátlan.
Cross-platformos, így nem gond a Win-Linux-MAC, stb kapcsolat sem.
Ezen felül a win tüzfalába is beállítható, így aki használja a win saját tűzfalát (de hogy minek?) az sem gond.
Külső kapcsolatra egyetlenegy portot használ, ami szintén előny. HTTP-Proxy támogatás is van. Chat ablak, beépített címlista és persze file transfer.
Laci
Elküldve: 07 July 2010 - 05:58 AM
Idézés: Jani27 - Dátum: 22 February 2009 - 01:18 AM
Tovább keresgetve találtam néhány programot, amik ugyanezt a funkciót látják el. Például itt.
Ismeri ezeket valaki? Érdemes ebből a kínálatból választani? Esetleg más? Vagy maradjak az XP sajátjánál?
Ja, még annyi, hogy nem csak belső hálón, hanem néha interneten, távoli gépek esetén is használnám ezt a megoldást.
Köszönöm a segítséget, nehéz ezen az újon eligazodni!
Elküldve: 08 July 2010 - 09:51 AM
A teamViewer úgy működik, hogy a távoli gépen minden belépés előtt a felhasználónak generálni kell egy jelszót, azt e-mailen elküldi nekem, és csak azzal tudok belépni.
A XP távoli asztalnál regisztrálni kell egy dinamiku DNS cimet (www.dyndns.org) azon a gépen, amire be akarok lépni, és a kapott cimet kell megadni (pl. jani27.homeip.net ), amikor be akarok lépni távolról. Ez az otthoni gépemre igaz.
Ha a munkahelyem hálózatán lévő gépre akarok belépni, akkor először a VPN-re (Virtual Private Network) kell belépnem, hasonló *.homeip.net címmel, és utána idnítani a távoli asztalt, ahol az ottani gépem IP címét és a jelszavamat kell megadnom.
Egy másik cégnél viszont nem kell a VPN, csak az IP cím.
Egyébként nem értek hozzá, csak telefonos segítséggel állítgattam be.
Elküldve: 10 July 2010 - 10:38 PM
Elküldve: 10 July 2010 - 10:45 PM
Elküldve: 10 July 2010 - 11:49 PM
Idézet
Azért a TeamViewernek van egy nagyon barátságos tulajdonsága: otthoni felhasználásra ingyenes
Idézet
De ráérsz...

Bejelentkezés
Regisztráció
Súgó

MultiIdézés