Blackmagic Design (DeckLink), Grass Valley (Canopus) és Digitális Videó Fórum: Edius 5.0 - Blackmagic Design (DeckLink), Grass Valley (Canopus) és Digitális Videó Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Edius 5.0

#901 Felhasználó nem aktív   kf0424 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Members
  • Hozzászólás: 399

Elküldve: 20 June 2010 - 08:47 AM

Idézet

Azt fontosnak tartom pontosítani, hogy a 25 kocka nem szaggathat (feltéve, hogy nem rántott svenkről van szó). Nem véletlenül választották a 24 fps-t a filmnél, mert azt a mozgást a szem már folyamatosnak látja.

Jóképű operatőrök, még '96 környékén, mikor találkoztak olyan kamerával ami 25p-t rögzít, hát boldog-boldogtalan azt használta, szép filmhatást lehetett elérni vele, vágtam elég hasonló anyagot betán(SP), csak köhögtek, ha lassítani kellett, én meg megkérdeztem ez a 25p nagyon kellett? hááát mindenki ezt csinálja... jaaa... akkor nesze...erről ennyit.... igenis szaggat, de rendesen! ha normális intelace anyagból kellett filmest varázsolni, akkor begyorsítottuk 2x esen, és visszalassítottuk, hogy szaggasson, valamint kapott egy kis fényt, és lehúztuk a feketéjét, hogy filmes legyen...
ja, ha a dátum nem stimmel, bocs, öregszem:)
0

#902 Felhasználó nem aktív   fogasfilm Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1226

Elküldve: 20 June 2010 - 03:47 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: kf0424 - Dátum: 20 June 2010 - 09:47 AM

Jóképű operatőrök, még '96 környékén, mikor találkoztak olyan kamerával ami 25p-t rögzít, hát boldog-boldogtalan azt használta, szép filmhatást lehetett elérni vele, vágtam elég hasonló anyagot betán(SP), csak köhögtek, ha lassítani kellett, én meg megkérdeztem ez a 25p nagyon kellett? hááát mindenki ezt csinálja... jaaa... akkor nesze...erről ennyit.... igenis szaggat, de rendesen! ha normális intelace anyagból kellett filmest varázsolni, akkor begyorsítottuk 2x esen, és visszalassítottuk, hogy szaggasson, valamint kapott egy kis fényt, és lehúztuk a feketéjét, hogy filmes legyen...
ja, ha a dátum nem stimmel, bocs, öregszem:)

Persze hogy szaggat :)
A 25p nyersanyag 25p vagy 50i projektben (is) természetes hogy "szaggat" ha lelassítom, de most nem is erről volt szó, hanem 50p-ről. Na mindegy, lényeg hogy megoldódott.
0

#903 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Moderators
  • Hozzászólás: 3459

Elküldve: 20 June 2010 - 04:29 PM

A 25p alapból szaggat, lassítani sem kell. Aki nem látja, az mossa ki a szemét! :D
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Videoszalagot ollóval csak akkor vágj, ha a vágandó anyag eszmei értéke magasabb, mint a videofej cseréjének az ára!</span>
0

#904 Felhasználó nem aktív   Reel Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 188

Elküldve: 24 June 2010 - 09:08 AM

"Nem véletlenül választották a 24 fps-t a filmnél, mert azt a mozgást a szem már folyamatosnak látja."

Szerintem ez egy kompromisszumként született sebesség, nincs arról szó, hogy a szem folyamatosnak látná. Ha a kivetített képen nézed, akkor is szaggat, pl amikor 5 kocka alatt átmegy egy kamion a képen. De a filmfelvétel és a vetítés különféle mechanikai problémái miatt kevésbé feltűnő a film ezen hiányossága. Pl. az jól fedi ezt a hibát, hogy a kivetített kép úgy imbolyog, mint gólyafos a levegőben. Ha a vásznat közelről nézed látszik, hogy több centivel mozdul el a kép a rezgésektől és mechanikai pontatlanságoktól. És mivel a kocka átvilágítása alatt is elmozdul, ezért renderingfarm nélkül remek motion blur kerül az anyagra. B)
KB error!
A folytatáshoz nyomjon meg egy gombot!
0

#905 Felhasználó nem aktív   Tomsojer04 Ikon

• Adminisztrátor
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 309

Elküldve: 30 June 2010 - 10:09 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: Reel - Dátum: 24 June 2010 - 10:08 AM

"Nem véletlenül választották a 24 fps-t a filmnél, mert azt a mozgást a szem már folyamatosnak látja."

Szerintem ez egy kompromisszumként született sebesség, nincs arról szó, hogy a szem folyamatosnak látná. Ha a kivetített képen nézed, akkor is szaggat, pl amikor 5 kocka alatt átmegy egy kamion a képen. De a filmfelvétel és a vetítés különféle mechanikai problémái miatt kevésbé feltűnő a film ezen hiányossága. Pl. az jól fedi ezt a hibát, hogy a kivetített kép úgy imbolyog, mint gólyafos a levegőben. Ha a vásznat közelről nézed látszik, hogy több centivel mozdul el a kép a rezgésektől és mechanikai pontatlanságoktól. És mivel a kocka átvilágítása alatt is elmozdul, ezért renderingfarm nélkül remek motion blur kerül az anyagra. B)

Továbbá mesterségesen meg van szaggatva a filmnél a vetítés, ha jól tudom. Tehát kvázi 48 képkocka van, még ha egyforma is belől kettessével. Viszont miután magasabb frekvenciával vibrál kevésbé zavaró. Egy vízszintes svenk így is, úgy is szaggatni fog.
Kérjük meg Banyamancsot, hogy adjon csodapancsot!
Audiovizuális archívum: http://tomi.murvaimuvek.hu
0

#906 Felhasználó nem aktív   fogasfilm Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 08 August 2010 - 05:39 PM

Egyszerű a kérdés, de nem tudom megoldani.

Felíratot készítek Quick Titler-rel, és hiába választom a fehér hátteret, vagy valamilyen image (pl jpeg fénykép) fájlt háttérnek, mindig kilyukad a timeline-on.

Fehér háttérre van szükségem, és azon felíratok, ábrák lennének.
Title Motionbam "működne", de valami gond van vele, szóval ha valaki tudja a megoldást a Quick Titler használata esetén, köszönöm ha megírja.
0

#907 Felhasználó nem aktív   buvar Ikon

• Member
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 15

Elküldve: 10 August 2010 - 04:08 PM

Ha máshogy nem megy, New Clip > Color Matte 1 szín, fehér és berakod a videosávba, majd addig nyújtod amíg a felirat lesz alatta (ill. ameddig a takaró ér...)
0

#908 Felhasználó nem aktív   fogasfilm Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 10 August 2010 - 08:54 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: buvar - Dátum: 10 August 2010 - 05:08 PM

Ha máshogy nem megy, New Clip > Color Matte 1 szín, fehér és berakod a videosávba, majd addig nyújtod amíg a felirat lesz alatta (ill. ameddig a takaró ér...)

Ez rendben van, de így nem sok értelme van az edius5 saját felíratozójának....
Akkor minek lehet választani a hátteret ???
video, fekete, fehér, kép stb........, ha csak a szerkesztő ablakban látom a fehér hátteret (vagy képet)..., na mindegy.
Azért köszönöm a választ :)
0

#909 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 10 August 2010 - 09:54 PM

A Background properties menüben a hátteret csak a szerkesztőmező előnézetéhez lehet beállítani. Ők alapból azt feltételezik, hogy a feliratod átlátszó, ami valahol azért logikus gondolat. Itt csak a szerkesztőmező olvashatóságát akarják javítani ezzel a lehetőséggel. Ez a dokumentációban is le van írva pdf: 32. oldal.

Ha teljes fehér (vagy bármilyen színű, textúrájú) hátteret szeretnél, használd a Rectangle eszközt!
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Videoszalagot ollóval csak akkor vágj, ha a vágandó anyag eszmei értéke magasabb, mint a videofej cseréjének az ára!</span>
0

#910 Felhasználó nem aktív   fogasfilm Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 11 August 2010 - 09:13 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: Jani27 - Dátum: 10 August 2010 - 10:54 PM

A Background properties menüben a hátteret csak a szerkesztőmező előnézetéhez lehet beállítani. Ők alapból azt feltételezik, hogy a feliratod átlátszó, ami valahol azért logikus gondolat. Itt csak a szerkesztőmező olvashatóságát akarják javítani ezzel a lehetőséggel. Ez a dokumentációban is le van írva pdf: 32. oldal.

Ha teljes fehér (vagy bármilyen színű, textúrájú) hátteret szeretnél, használd a Rectangle eszközt!

Értem, köszönöm!
0

#911 Felhasználó nem aktív   kf0424 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 399

Elküldve: 18 August 2010 - 09:17 AM

Találkoztatok már olyan problémával, hogy egy beírt sd anyag a timelinén egyszer csak szétesik, vagy ott még ok, de számoltatásnál hullik szét? természetesen nem dv drop-outra gondolok, a kép bekockásodik, összevissza vízszintes sávokban. valószínű a beírt anyag lehet hibás, vagy a beírásnál történt bibi, amiért a problémát felvetettem az az, hogy ugyanaz az anyag 4-es ediuson mpegben csak részlegesen esik szét, aviba mentve full, viszont ezt a projectet megnyitva 5-ösben, és kiszámoltatva mpegbe hibátlan...
0

#912 Felhasználó nem aktív   bamifeca Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 47

Elküldve: 26 August 2010 - 08:42 PM

Segítségeteket kérem az alábbiakban. Van egy Edius NX kártyám PCI expressz csatlakozással. Régebben vettem hozzá egy expansion kit-et is. A múlt hét vége óta nem áll fel a windows-om (XP,SP3-as volt rajta). Azt hittem, hogy szoftverhibás, ezért visszaraktam a tavalyi letesztelt ghost-ot.A windows be sem volt képes bootolni. Aztán hardwerhibára gyanakodtam és levittem az informatikusokhoz. Memteszt, videokártyacsere, alaplapcsere, winchestercsere semmi javulás. Megpróbáltuk feltelepíteni a Win7-et lefagy, csak akkor megy fel, ha lehúzom az NX és Expansion kártyát. Mihelyt újra berakom a kártyákat a helyükre, megőrül a windows, nem megy se az egér, sem a billentyűzet.
Mit tegyek, elszállt a kártyám? Köszönöm a segítségeteket, sajnos Tomsojer04 szabin van én meg tele vagyok melóval, ráadásul vidéken lakom, így nem egyszerű Pestre felmennem.
0

#913 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 26 August 2010 - 09:35 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: kf0424 - Dátum: 18 August 2010 - 10:17 AM

Találkoztatok már olyan problémával, hogy egy beírt sd anyag a timelinén egyszer csak szétesik

Igen, volt már erről korábban téme, én indítottam. Valami hiba van az egyik fájlban, az okozza. Ahogy azt a kockát lejátszod, utána megborul minden. Nálam legalábbis ez volt.
Ki kellett venni azt az 1 kockát és megjavult.
0

#914 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 26 August 2010 - 09:38 PM

Idézet

Mihelyt újra berakom a kártyákat a helyükre, megőrül a windows, nem megy se az egér, sem a billentyűzet.

Akkor vedd ki a gépből és dolgozz egyelőre kártya nélkül! A hibát ráérsz megkeresni később is.
0

#915 Felhasználó nem aktív   Tomsojer04 Ikon

• Adminisztrátor
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 309

Elküldve: 31 August 2010 - 01:28 PM

Már itt vagyok, mi a helyzet az NX-el?
Kérjük meg Banyamancsot, hogy adjon csodapancsot!
Audiovizuális archívum: http://tomi.murvaimuvek.hu
0

#916 Felhasználó nem aktív   xxxxx Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 30

Elküldve: Tegnap, 09:27 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: Jani27 - Dátum: 26 August 2010 - 10:35 PM

Igen, volt már erről korábban téme, én indítottam. Valami hiba van az egyik fájlban, az okozza. Ahogy azt a kockát lejátszod, utána megborul minden. Nálam legalábbis ez volt.
Ki kellett venni azt az 1 kockát és megjavult.

Én is találkoztam már vele szintén ugyanígy orvosoltam.
0

#917 Felhasználó nem aktív   xxxxx Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 30

Elküldve: Tegnap, 05:29 PM

Használt már vki firecoder blu kártyát, és ha igen mennyire gyorsítja a renderelést? Nekem avchd nyersa-al 4magos gépen az átkonvertálás most 1:3 blue ray re alkalmas mpeg-be. Ezt lehet gyorsítani? Ill. SD Mpeg-be is 1:2 az arány. Milyen ötletek lennének a gyorsításra?
0

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó