Blackmagic Design (DeckLink), Grass Valley (Canopus) és Digitális Videó Fórum: PC-s kérdések - Blackmagic Design (DeckLink), Grass Valley (Canopus) és Digitális Videó Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

PC-s kérdések kisebb gondok a számítógéppel

#141 Felhasználó nem aktív   Tsyl Ikon

• Newbie
  • Pipa
  • Csoport: Members
  • Hozzászólás: 7

Elküldve: 03 July 2009 - 08:15 PM

Köszönöm a tippet letöltöttem az Ediust is...azt hiszem az elkövetkezendő időkben lesz mire néznem:)
Így install után elsőre nagyon idegennek tűnik és szinte bizonyos vagyok benne, hogy ezt a szezont a Premire-el viszem még végig...ha időközben elakadnék és valami nem világos, akkor remélem segítettek:) Köszönöm még egyszer a tapasztalatokat és tanácsokat!
0

#142 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Moderators
  • Hozzászólás: 3459

Elküldve: 04 July 2009 - 09:23 AM

Idézet

Igaz az Edius "betanulásá"-hoz kis idő kell

Ne ijeszd el a kollégát! :-)

Idézet

elsőre nagyon idegennek tűnik

Az is. Viszont ha meglévő munkák mellett mersz bátor lenni, hamarabb megtanulod élesben, mint szezonon kívül, amikor sem nem kényszerít. :-)
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Videoszalagot ollóval csak akkor vágj, ha a vágandó anyag eszmei értéke magasabb, mint a videofej cseréjének az ára!</span>
0

#143 Felhasználó nem aktív   mcll Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 265
  • Interests:Video, medencetechnika, stb.

Elküldve: 05 July 2009 - 04:13 PM

Nem ijesztek el senkit, de az tény hogy meg kell ismerni (főleg a Premi után, ami elég idióta módon kezeli a dolgokat). Elsőre én is lestem, de aztán rájöttem hogy az Edius mennyire logikusabban működik. Ezért is mondtam hogy ha nagy a hajtás, akkor ezt az idényt csinálja végig a Premivel, majd télen lesz ideje megszokni és megtanulni. Aztán hamar rá is fog jönni, hogy "jééé, mennyivel jobb is ez az Edius!" :)
Azért nem biztos hogy jó 5let rögtön a mélyvízbe hajítani a kollégát, főleg ha még nem is látta az Edius-t. :)
Üdv
Laci
0

#144 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 05 July 2009 - 04:59 PM

Hosszú még az idény. Ha most vált, az első két film szívás lesz, de utána gyorsabban haladhat. És a végére átlagban még mindig jobban jön ki. :-)

Idézet

nem biztos hogy jó 5let rögtön a mélyvízbe hajítani a kollégát

Dehogynem. A kényszer ráviszi a gyors tanulásra. :-)
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Videoszalagot ollóval csak akkor vágj, ha a vágandó anyag eszmei értéke magasabb, mint a videofej cseréjének az ára!</span>
0

#145 Felhasználó nem aktív   mcll Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 265
  • Interests:Video, medencetechnika, stb.

Elküldve: 06 July 2009 - 02:27 PM

Ez igaz. :) A kényszer nagy úr.
Üdv
Laci
0

#146 Felhasználó nem aktív   Tsyl Ikon

• Newbie
  • Pipa
  • Hozzászólás: 7

Elküldve: 21 July 2009 - 06:39 PM

No, csak szerencsés(?) tulajdonosa lettem egy dvstorm2-nek.
Ami gondom van vele, az a Realtime módban való szerkesztés (egyenlőre még) Premier alatt.
Egyszerűen eltünik az editor ablakban a videó képe, ha a lejátszást választom és hang sincs csak a kártya audió kimenetén.
Feltettem minden frissítést és amit csak találtam a support-nál de ez a jelenség fent áll.
Amit sikerült fellelnem ez ügyben, az a Canopus.ini-be beírandó két sor:
[DVStorm-RT.stmdd]
OverlayUpdateMethod=1

Így már van kép, ám a minősége nem igazán szép, mondhatni kissé csíkos fűrészfogas.
Nekem egy GeForce 7800 GS (AGP)videókártya van a gépembe és bár frissítettem a driver-ét, sőt ma délután újrapakoltam szinte mindent, de a problémát végül nem sikerült megoldanom és igazából nem is értem:)
0

#147 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 422
  • Interests:Videovágás, 3D modellezés-animáció, kompozitálás, sörözés

Elküldve: 26 October 2009 - 09:43 PM

Sziasztok!

Ej, de rég jártam itt. Sajnos már nem nagyon izgat a canopus-edius téma. Már csak a tv-ben használom. Most is pc-s kérdéssel fordulok hozzátok, remélem tud valaki segíteni.
Van egy bazi nagy plazma tv, ezt szeretném összedugni a pc-vel filmnézés és játék céljából. Az a nehezítés, hogy a tv a másik szobában van és a padló alatt elhelyezett kábelcsatornán szeretném átvezetni a kábeleket. Ehhez kb 5 méteres kábelekre lesz szükségem. A kábeláthuzogatás előtt leteszteltem a dolgot a tv mellé rakott pc-vel, de nem nyugtatott meg az eredmény. A videokártyából dvi kimeneten hdmi átalakítóval csatlakoztam a tv-hez. Meg is jelent a kép, elsőre el is ámultam, milyen szép, de jobban megnézve kis cicergés látszik és amikor filmet indítottam, akkor jött a csapás: borzalmas pirosas zaj lengi be az egész képet. Minél sötétebb a kép, annál több a piros "zsizsik". A képarányokat sem tartja meg. Mindent kihúz a tv arányaira. Így egy szélesvásznú filmen minden megnyúlik függőlegesen. Még úgy is, hogy a tv eleve 16:9-es.
A zsizsiknél előfordulhat, hogy hosszú a hdmi kábel? Nem tudom, hogy hdmi-nél mi a max hossz, amivel még lehet számolni. Esetleg nem lehet kiváltani komponens kábelekkel? Itt viszont azt nem tudom, hogy a komponens, hogyan csatlakozik a pc dvi kimenetébe.
0

#148 Felhasználó nem aktív   Jani27 Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 27 October 2009 - 09:13 AM

Itt van némi okosság a HDMI-ről: http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

Ezek szerint az 5 méter nem hosszú.

A kábelnek szerintem semmi köze a képarányokhoz. Azt a videókártyád vagy a bazi nagy plazmád ronthatja el. Nézegesd végig a beállításokat!

A zaj, zsizsik szintén valamelyik eszköz hibája lehet. Vagy valami zavar ráül a rendszerre. PC-n belül is lehet a hiba, láttam már olyat, hogy a hangkártyát zavarta egy belső kütyü (talán a proci?), át kellett tenni egy másik slotba és megjavult.

Vagy valami nagyon rossz minőségű kábelt vettél...

Találgassak még? :)
0

#149 Felhasználó nem aktív   Gabe Ikon

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 422
  • Interests:Videovágás, 3D modellezés-animáció, kompozitálás, sörözés

Elküldve: 28 April 2010 - 02:54 PM

Eszembe jutott, hogy közben megoldottam a tv összekötést a géppel. Vettem egy olcsó hdmi-s viedokártyát, amin kijön a hang is. Így 1 db kábellel meg van oldva minden gond. A zsizsik problémát a dvi-hdmi átalakító okozhatta. Találtam egy céget, aki foglalkozik hdmi csatlakozók forrasztásával. Kijött a srác, 1 óra alatt meg is csinálta és minden fasza.
Azt közölte, hogy ezt 1-2 hónappal ezelőtt még nem tudta volna megcsinálni, ugyanis a hdmi szabvány tulajdonosa, csak mostanra határozta el, hogy egyedileg is gyárthatóvá teszi a csatlakozókat, kiadtak hozzá szerszámokat stb.
0

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó